Este un fenomen extrem de des intalnit in zilele noastre. La adulti bruxismul poate fi un obicei legat de stress, insa, in cazul copiilor, bruxismul pare sa fie legat de noua senzatie de a avea dinti.

Copiii isi pot scrasni dintii atat ziua, cat si noaptea, dar probabil observam noaptea, pentru ca noaptea isi freaca dintii cu mai mare putere. Medicii stomatologi de regula nu trateaza bruxismul la copiii mici, deoarece nu creeaza probleme de durata. Dintii de lapte nu dureaza decat cativa ani, iar bruxismul adesea dispare cand au erupt toti dintii permanenti. Daca nu dispare, medicul stomatolog va recomanda tratamentul potrivit.

Bruxismul la copii apare cel mai des in perioadele de varsta intre 3-6 ani si 10-12 ani. Bruxismul la copii mai  poate  apare si ca urmare a unor raceli sau infectii ale urechii. De asemenea, copiii pot scrasni din dinti si ca sa-si reduca disconfortul dat de diverse alergii.

De obicei, bruxismul dispare fara a afecta dantura definitiva la copii.  Acest obicei poate trece neobservat. Totusi, de cele mai multe ori e alarmant: cand provoaca trezirea apropiatilor din somn sau in timpul zilei cand exista o angrenare  intr-o activitate ce preocupa in mod deosebit persoana respectiva (copil sau adult).

Related Posts

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Please fill the required fields*